Bij het schoonmaken van gecoate gevels is het belangrijk om de juiste methodiek  te gebruiken.

De coating (beschermende toplaag) is uitermate bestand tegen weersinvloeden, en om dit zo te houden mogen er geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt worden.

Het gebruik van hoge druk is niet aan te raden, omdat het risico groot is dat de coating wordt beschadigd. Wanneer dit het geval is zullen de “banen” die met de hogedruk spuit getrokken zijn altijd zichtbaar blijven. Ook is de gevel blootgesteld aan corrosie.

Handmatig:    Door het werken met zachte borstels die permanent gevoed worden met water en een maximale druk van 10 bar, kunnen geen beschadigingen gemaakt worden.

Deze borstels zijn gemonteerd op een uitschuifstok waarmee tot een hoogte van 10 meter kan worden gewerkt. D.m.v. dunne waterleidingen wordt water vanuit een bedrijfsbus aangevoerd naar de borstel. Dit water is ontdaan van kalk en mineralen zodat er geen residu of vlekken op de gevel achterblijft. Het zogenaamde osmose water.

Nadat het vuil is losgeweekt en verwijderd met de borstel, wordt de gevel goed nagespoeld om alle restvervuiling te verwijderen. Ook alle ramen die zich in de gevel bevinden worden op dezelfde manier gereinigd en drogen schoon en streeploos op.

hyCLEANER®red:

Dit is een gevelreiniging borstelmachine die gemonteerd aan een geschikte hoogwerker de gevels en ramen reinigt.
Aangedreven door alleen waterkracht reinigt deze borstelmachine de gevels gelijkmatig en egaal.